Dana 21.7.2020. godine održana je podjela uvjerenja o osposobljavanju za poslove njegovateljice koje se provodilo pri Učilištu Piramida znanja, a u sklopu projekta Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja. Program, ukupnog trajanja 500 sati, upisale su četiri polaznice, a završile su ga tri. Osposobljavanje je započelo 18. studenog 2019. godine, no zbog pandemije Covid – 19 prolongiralo se sve do sredine srpnja, iz razloga nemogućnosti održavanja praktične nastave uslijed donesenih epidemioloških mjera.

Polaznicama su uručena uvjerena o završenom osposobljavanju s pravom upisa u e-radnu knjigu.

Time su završena sva formalna osposobljavanja planirana u projektu Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja. Ukupno je osposobljavanje upisala 31 osoba, a uvjerenje o završenom osposobljavanju steklo je njih 28. Polaznici su završili sljedeća osposobljavanja: osposobljavanje za rukovatelja trimerom, osposobljavanje za obavljanje poslove samostalnog knjigovođe, osposobljavanje za obavljanje poslova računalnog operatera i osposobljavanje za poslove cvjećara-aranžera pri Pučkom otvorenom učilištu Krapina; zatim usavršavanje za računalnog operatera pri Pučkom otvorenom učilištu Zabok te ranije navedeno osposobljavanje za poslove njegovateljice pri Učilištu Piramida znanja.

Polaznici su stjecanjem uvjerenja o završenim verificiranim programima osposobljavanja povećali svoje mogućnosti za pristup tržištu rada i time izravno doprinijeli ciljevima ovog projekta, a to su između ostalog povećanje mogućnosti zapošljavanja i smanjenje socijalne isključenosti.