Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je u ponedjeljak 03. kolovoza 2020. prijavilo projekt „Pokreni se, izmjeni se!“ na javni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva rada i mirovinskog sustava „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu financiran iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznositi će 1.980.057,74 kuna.

Projekt će trajati 24 mjeseca i provoditi će se na području Krapinsko-zagorske županije gdje postoji potreba brze aktivacije na tržište rada mladih u dobnoj skupini od 15 do 29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja i obrazovanja odraslih i nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a najmanje 4 mjeseca, tzv. neaktivnih NEET osoba koja će osigurati veću motiviranost mladih osoba za traženjem posla i zapošljavanjem.

Cilj projekta je povećati pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada kroz provedbu aktivnosti dosega i aktivacije, podršku pružanjem usluga mentorstva i savjetovanja te uključivanjem u verificirane programe obrazovanja.

Partneri su Krapinsko-zagorska županija, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i obavezni partner Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina.