Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je u utorak 29. rujna 2020. prijavilo program „Mobilni u starosti“ na javni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva rada i mirovinskog sustava za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu Ukupna vrijednost programa iznositi će 299.677,80 kuna.

Program će trajati 24 mjeseca i provoditi će se na području Grada Krapine te Općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Kroz program pružit će se usluga prijevoza starijim osobama u svrhu zadovoljavanja njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta (npr. liječniku, na terapiju, u crkvu, posjet rodbini i slično) koju ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili im tu uslugu ne mogu osigurati članovi obitelji.

Pružanjem usluge prijevoza starijih osoba će se unaprijediti kvaliteta njihovog života, te će se pridonijeti povećanju njihove socijalne uključenosti, integracije u život zajednice i što dužem ostanku u vlastitom domu.

Partneri su Grad Krapina te Općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.