U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 403 doze krvi u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 474 dobrovoljnih davatelja krvi, a 71 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U Srednjoj školi Krapina prikupljene su 54 doze, tri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini 288 doze i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 61 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 14 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Perković Kranjčec Ankica, Sokolić Ivana, Horvat Antonio, Gredelj Tin, Koprivnjak Mihajel, Barić Nino, Belošević Kruno, Gričar Matušin Alenka, Presečki Dominik, Kozjak Karlo, Bakliža Borna, Klasić Jelena, Staroverški Matija i Hršak Ivana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina i Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi, koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju i u ovoj izvanrednoj situaciji epidemije koronavirusa, iskazali i u ovim akcijama.

U 2020. godini ukupno je prikupljeno 1688 doza, što iznosi 6,94% na sto stanovnika.