Gradsko društvo Crvenog križa Krapina 30.05.2018. godine je započelo provedbu projekta Žene za Zagorje, prijavljenog na javni poziv Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Zaželi – program zapošljavanja žena. Projekt se provodi na području 13 jedinica lokalne samouprave gdje djeluju Gradska društva Crvenog križa Krapina, Klanjec i Pregrada, te okuplja 19 partnera.

Vrijednost projekta iznosi 9.992.215,16 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva u 100% intenzitetu potpore su iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., odnosno 85% sufinancirano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Kroz projekt je zaposleno 7 osoba koje su činile projektni tim zadužen za provedbu projektnih aktivnosti, od toga 3 na puno radno vrijeme. Od početnih 50, broj zaposlenih radnica za pomoć u kući povećao se je na 54. Broj krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju povećao se je iz početnih 250 na 270. Kako bi lakše pružale potporu svojim korisnicima zaposlene žene dobile su na korištenje nove bicikle i službene mobitele. Korisnicima je podijeljeno po pet dvomjesečnih paketa osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština. U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Krapina, sredstvima ovog projekta, osposobljeno je 49 žena za zanimanje njegovateljice.

Zaposlene žene su svojim trudom, radom i nesebičnim zalaganjem doprinijele boljem i kvalitetnijem životu krajnjih korisnika sve do kraja srpnja, a projekt završava 30. studenog.

Projektni partneri predali su projektnu prijavu Žene za Zagorje 2 na javni poziv Zaželi – faza II. u kojoj je predviđeno zapošljavanje 56 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada u svrhu pružanja potpore i podrške 336 krajnjih korisnika.