Zbog izrazito smanjenih zaliha svih krvnih grupa, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb, organizira izvanrednu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u ponedjeljak, 28.12.2020. godine u Pučkom otvorenom učilištu Krapina, od 12,00-18,30 sati (pauza 15,00-15,30 sati).

Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti darovati krv da se odazovu na ovu izvanrednu akciju darivanja krvi.

VAŽNO-OBAVIJESTI DARIVATELJIMA KRVI VEZANE UZ COVID-19

  • NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PUTOVALE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE (RAČUNAJUĆI OD DATUMA POVRATKA U HRVATSKU).
  • NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU BILE U KONTAKTU S OSOBAMA ZARAŽENIM SA SARS-CoV-2 (RAČUNAJUĆI OD ZADNJEG KONTAKTA I POD UVJETOM DA NISU IMALI NIKAKVIH SIMPTOMA INFEKCIJE).
  • NA PERIOD OD NAJMANJE 28 DANA (ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PREBOLJELE COVID-19, RAČUNAJUĆI PERIOD OD PRESTANKA SIMPTOMA ILI OD REZULTATA POZITIVNOG TESTA NA SARS-CoV-2 U SLUČAJU ASIMPTOMATSKE INFEKCIJE).3. MOLIMO SVE DARIVATELJE U SLUČAJU DA NAKON DARIVANJA KRVI RAZVIJU SIMPTOME INFEKTIVNE BOLESTI (POVIŠENA TJELESNA TEMPERATURA, KAŠALJ, OPĆA SLABOST, BOLOVI U MIŠIĆIMA I/ILI ZGLOBOVIMA, KRATKI DAH, GUBITAK OSJETA NJUHA) ILI BILO KAKVE PROMJENE ZDRAVSTVENOG STANJA DA OBAVIJESTITE HZTM – NA BROJ TELEFONA 01/ 46 00 337 (OD 07.30 DO 19.00 SATI) TE 01/ 46 00 321 IZVAN RADNOG VREMENA.
  • 2. DARIVATELJIMA KRVI KOJI SU STARIJI OD 60 GODINA, SUKLADNO PREPORUKAMA NACIONALNOG STOŽERA RADI ZAŠTITE VLASTITOG ZDRAVLJA, PREPORUČAMO DA NE DOLAZE NA AKCIJE DARIVANJA KRVI I DA OSTANU KOD SVOJIH KUĆA TE DA OPĆENITO SMANJE SVE SOCIJALNE KONTAKTE.