U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 442 doze krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 515 dobrovoljnih davatelja krvi, a 73 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 375 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 67 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 9 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Lalić Lara, Vidović Vito, Bočkaj Marina, Kontrec Nadica, Čižmek Lovro, Rostok Bojana, Šereg Nikola, Hršak Anđelino i Prelec Mario.

I u ovoj akciji darivanja krvi imali smo darivatelja koji je krv dao 100 puta, a to je gospodin Kiseljak Boris iz Jazvina, koji se pridružio klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada broji ukupno 54 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi, koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju i u ovoj situaciji epidemije koronavirusa, iskazali i u ovim akcijama.