U Tjednu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca s ponosom odajemo priznanje radu naših volontera i djelatnika koji su na prvoj liniji odgovora na rastuće potrebe zajednica koje su pogođene pandemijom COVID-19 i potresom.

Ovo je ujedno i prilika je da izrazimo našu zajedničku zahvalnost volonterima za njihovu izuzetnu predanost humanitarnom cilju i našim temeljnim načelima, i da im zahvalimo na dobroti, hrabrosti i nesebičnosti.

Za iskazanu humanost i solidarnost prema stanovništvu potresom pogođenih područja Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je 13. svibnja 2021. g. u 18.00 sati na terasi organiziralo prigodnu podjelu zahvalnica volonterima koji su sudjelovali u odgovoru na izvanredne situacije uzrokovane potresom. Zahvalnice je primilo 34 volontera Gradskog društva Crvenog križa Krapina, koje su podijelili predsjednica Mirjana Laginja i ravnatelj Davor Šimunović. Podjeli zahvalnica je prisustvovao i gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović.

Volonteri su sudjelovali u prikupljanju i sortiranju humanitarne pomoći za stanovništvo pogođeno potresom u uredu Gradskog društva Crvenog križa Krapina, te su se neki odazvali na teren u Petrinju i Sisak i pomagali na poslovima oko smještaja evakuiranog stanovništva, na dostavi prehrambenih namirnica i higijenskih artikala po selima oko Siska i Petrinje, na poslovima slaganja, sortiranja i otpreme humanitarne pomoći, u kuhinji Crvenog križa, pružanju psihosocijalne podrške, te na razvrstavanju pristiglih donacija kako bi do stradalih ljudi stigli uredni i korisni paketi. Mobilni timovi obilazili su najudaljenija sela i zaseoke kako bi podijelili zahtjeve za novčanu pomoć i pomogli ljudima u ispunjavanju istih.

Ukupno je prikupljeno 2110 kg hrane, 827 l vode i 2200 kg odjeće i deka. Tijekom pomoći na terenu sudjelovala su naša tri vozila i pokretna kuhinja.

Svim volonterima koji su poklonili ili će tek pokloniti svoje vrijeme i rad, zahvaljujemo na podršci u provedbi naših aktivnosti kojima želimo olakšati situaciju ljudima u potrebi.