Gradsko društvo Crvenog križa Krapina 02. kolovoza 2021. godine započelo je s provedbom programa obrazovanja/osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar. Provedba programa obrazovanja/osposobljavanja odraslih provodi se u sklopu projekta Žene za Zagorje 2 odobrenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a u sklopu poziva Zaželi – program zapošljavanja žena-faza II. Ukupna vrijednost projekta je 4.962.921,25 kn.

Provedba programa obrazovanja/osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar predviđen je za 22 pripadnice ciljane skupine uključene u projekt. Program traje 180 sati, od toga 50 sati teorija, 30 sati vježba u praktikumu te 100 sati praktične nastave. Teorijska i praktična nastava odvijati će se u prostorima Srednje škole Pregrada, dok će mjesto održavanja praktične nastave biti Hotel Well, Terme Tuhelj.

Po završetku programa osposobljavanja, pripadnice ciljne skupine steći će uvjerenje, javnu ispravu koja im se upisuje u elektronsku radnu knjižicu.