Hrvatski Crveni križ, najveća humanitarna organizacija u Republici Hrvatskoj koja okuplja 14.000 volontera, i ove je godine obilježila Međunarodni dan volontera. Diljem svijeta 5. prosinca odaje se počast i zahvalnost ljudima koji svoje vrijeme plemenito i nesebično stavljaju na raspolaganje drugima.

Ovo je ujedno i prilika je da izrazimo našu zajedničku zahvalnost volonterima za njihovu izuzetnu predanost humanitarnom cilju i našim temeljnim načelima, i da im zahvalimo na dobroti, hrabrosti i nesebičnosti.

Posebnu zahvalnost ističemo našim mladima volonterima koji pomažu u svakodnevnim i redovnim djelatnostima Crvenog križa i na taj način daju doprinos svojoj zajednici. Danas, 07. prosinca 2021. g., smo u Srednjoj školi Krapina uručili zahvalnice povodom Međunarodnog dana volontera volonterkama Eni Šimunović i Emi Petek. Zahvalnice su podijelili predsjednica Mirjana Laginja i ravnatelj Davor Šimunović.

Za iskazanu humanost i solidarnost prema stanovništvu potresom pogođenih područja Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je 13. svibnja 2021. g. organiziralo prigodnu podjelu zahvalnica volonterima koji su sudjelovali u odgovoru na izvanredne situacije uzrokovane potresom. Zahvalnice je primilo 34 volontera Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Svim volonterima koji su poklonili ili će tek pokloniti svoje vrijeme i rad, zahvaljujemo na podršci u provedbi naših aktivnosti kojima želimo olakšati situaciju ljudima u potrebi.