Gradsko društvo Crvenog križa Krapina obilježilo je Tjedan solidarnosti od 08. do 15. prosinca, akcijom prikupljanja hrane i higijenskih potrepština u vrtićima, osnovnim školama i Srednjoj školi Krapina. Akcija je održana na način da se svako dijete odrekne svog dnevnog džeparca i u školu/vrtić donese jednu namirnicu za socijalno najugroženije osobe u svom susjedstvu. Podržavanjem ove akcije škole/vrtići pomažu velikom broju građana našeg grada i općina koji su trenutno u najlošijim životnim i egzistencijalnim uvjetima, jer siromaštvo nije izbor, a pomaganje je.

U akciji je prikupljeno: Srednja škola Krapina ukupno 256 kg, OŠ „Ljudevit Gaj“ Krapina ukupno 212 kg, OŠ Augusta Cesarca Krapina 136 kg, OŠ Radoboj 278 kg, OŠ Gornje Jesenje 37 kg, OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko 145 kg, i DV Škrinjica Radoboj 14 kg. U Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj“ Krapina učenici 2 A razreda sa učiteljicom Zrinskom Arbanas prikupili su 21 kg namirnica u sklopu svog razrednog projekta.

U akciji je prikupljeno 1 099 kg namirnica i higijenskih potrepština.

Namirnice prikupljene u ovoj akciji podijeliti će se korisnicima Socijalne samoposluge GDCK Krapina koji dobivaju pakete hrane i higijene jednom mjesečno.

Zahvaljujemo školama i vrtićima na pruženoj suradnji tokom akcije i svim građanima koji se uključuju u aktivnosti koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Krapina.