U subotu, 25. lipnja 2022. g.  u Krapini u Perivoju Janka Draškovića upriličeno je svečano otvorenje spomen-obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o projektu vrijednom preko 1,2 milijuna kuna kojeg je Grad Krapina proveo uz podršku Ministarstva hrvatskih branitelja. U sklopu projekta postojeći park u centru grada uređen je kao centralno spomen obilježje stradalim braniteljima. Prije otvorenja spomen obilježja, u 19 sati krenuo je mimohod na kojem su sudjelovale braniteljske udruge, počasne postrojbe i Gradski puhački orkestar Krapina. Nakon svečanog otvorenja, na Hušnjakovom je održan koncert Klape „Sveti Juraj” i Orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Podršku projektu dalo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a ministar Tomo Medved poručio je kako ovo spomen obilježje simbolizira vrijeme stvaranja i obrane domovine koje su obilježili i patnja i stradanje, ali i junaštvo i domoljublje.

Prisutnima su se obratili i župan Željko Kolar, gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Krapinsko-zagorske županije Zvonimir Kantolić i predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije Ljubica Florijan-Cerovečki koja je naglasila sjećanje na Domovinski rat kao najslavnije razdoblje hrvatske povijesti nikada ne smije biti zaboravljeno.

Uz branitelje s područja Krapinsko-zagorske županije, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, članove obitelji poginulih i umrlih branitelja, svečanosti u Krapini prisustvovali su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek, izaslanik župana Varaždinske županije, brigadni general Željko Dvekar, saborski zastupnici Siniša Jenkač, Željko Pavić i Željko Sačić, ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Josip Bukvić te brojni drugi gosti.

Svečanosti je prisustvovala izaslanica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Vesna Krivošić i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović.