U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 406 doza krvi u četvrtom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 484 dobrovoljnih davatelja krvi, a 78 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 293 doza, u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 65 doza krvi i u akciji u Srednjoj školi Krapina 48 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 18 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Ocvirk Matija, Vincelj Ivan, Hušnjak Zvonimir, Šalković Nikola, Ostojić Ksenija, Dolički Dino, Leljak Maja, Vuzem Dražen, Poslon Luka, Hrček Marija, Gregurović Sara, Javorić Renato, Haldek Matija, Šemnički Luka, Kundih Eugen, Jedvaj Leon, Kolarec Veronika i Hršak Dorijan.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom u ovom posljednjom ciklusu darivanja krvi u ovoj godini.

Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec i Srednjoj školi Krapina što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su se nesebično odazvali na ovogodišnje akcije te ih pozivamo na novi ciklus darivanja krvi koji se planira održati u siječnju 2023. godine

.