Dana, 22. prosinca 2022. godine ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora za projekte prijavljene na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5. R4.I1-Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane objavljenog u okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027.

Gradskom društvu Crvenog križa Krapina odobren je projekt Ulaganje u infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane, „Hrvatskog Crvenog križa“, Gradskog društva Crvenog križa Krapina ukupne vrijednosti  200.684,32 kn, od čega se dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 200.000,00 kn (26.544,56 EUR).

Cilj projekta je ojačati infrastrukturne kapacitete u svrhu stvaranja osnovnih preduvjeta za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina posrednik je u lancu donirane hrane od 2015. godine. Hranu donira krajnjim primateljima hrane koji žive na području Grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. U sklopu projektnih aktivnosti predviđena je nabava arhivskih i paletnih regala, transportnih kolica, rashladne komore, ručnog paletnog viličara, informatičke opreme i promidžba i vidljivost. Projekt će trajati od 01.01.2023. do 30. rujna 2023. godine. Njegovom realizacijom doprinijeti ćemo infrastrukturnom opremanju Gradskog društva Crvenog križa Krapina u svrhu jačanja kapaciteta za prihvat, skladištenje i podjelu donirane hrane.

„Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.“