U petak, 20. siječnja 2023. godine u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je treća interaktivna radionica u okviru ciljanih programa za razvoj i unapređenje mekih i/ili transverzalnih vještina na tamu samopoštovanja i samosvijesti. Radionicu je održala Mirna Jakšić, dipl. psiholog i psihoterapeut.

Cilj radionice je upoznati se sa samopoštovanjem i samosviješću koji su dio našeg pojma o sebi. Pojam o sebi u velikoj mjeri utječe na naš život. On određuje koje ćemo događaje u našem životu smatrati važnima, što ćemo poduzimati, kako ćemo se ponašati, koje ćemo ciljeve nastojati dostići i hoćemo li biti zadovoljni s onim što smo učinili. Naše samopoštovanje je pri tome ključno jer utječe na to koliko se smatramo vrijednima i sposobnima nositi se sa životnim teškoćama, izazovima i promjenama. Samosvijest, znanje koje imamo o sebi, predstavlja bazu našeg samopoštovanja. Bez dobro razvijene samosvijesti ne možemo izgraditi zdravo i stabilno samopoštovanje.

Kroz interaktivno predavanje i iskustvene vježbe sudionici su se upoznali s odrednicama pojma o sebi, osvijestiti svoju sliku o sebi, procijenili razinu svog samopoštovanja, upoznali značajke niskog i visokog samopoštovanja, osvijestili važnost samosvijesti i njezin utjecaj na razinu samopoštovanja, upoznali značajke unutarnje i vanjske samosvijesti, procijenili razinu vlastite samosvijesti te se upoznali s različitim strategijama povećanja svoje samosvijesti i samopoštovanja.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.