Dana, 27.02.2023. u Maloj dvorani POU Krapina održana je Uvodna konferencija projekta Žene za Zagorje 3.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 196.793,24 EUR-a, a provedba je započela 12.12.2022. potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 % je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt će trajati 8 mjeseci i provodit će se na području 4 jedinice lokalne samouprave, odnosno na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Zaposleno je ukupno 30 nezaposlenih žena koje pružaju potporu i podršku za 180 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, koji su identificirani od strane partnera.

Opis te cilj projekta Žene za Zagorje 3, dosadašnji tijek  projektnih aktivnosti, predstavio je Davor Šimunović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Prisutnima su se također obratili:

  • Sergej-Augustin Erdelja, predstojnik Hrvatskog zavoda za socijalni rad
  • u ime ravnatelja HZZ-a Ante Lončara obratio se predstojnik Područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić
  • u ime Grada Krapine, Andrea Cobović, pročelnica odjela za društvene djelatnosti, poslove gradonačelnika i gradskog vijeća

Svi govornici su istaknuli važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i socijalno uključivanje nezaposlenih žena, te starijih i nemoćnih u društvo, te pružanja takvih socijalnih usluga koje su za krajnje korisnike na ovom pretežito ruralnom području često od vitalne važnosti i omogućuju bolju kvalitetu života svim potrebitim osobama te sprečavaju institucionalizaciju starijih i nemoćnih osoba i smanjuju depopulaciju izoliranijih krajeva Hrvatskog zagorja.

Uvodna konferencija završila je potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta Žene za Zagorje 3, koji je potpisan od strane nositelja projekta i svih 7 partnera, te će svaki partner zadržati vlastiti primjerak potpisan od strane svih partnera.

Prisutni su ostali na druženju uz prigodni domjenak, gdje su se uz osvježenje dodatno družili i razmjenjivali iskustva, kako bi ojačali partnersku koheziju i mogli ostvariti što bolju suradnju u budućim projektnim i ostalim aktivnostima.