U subotu, 1.travnja 2023. god. održano je XII. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Osnovnoj školi Štrigova. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 18 ekipa osnovnih i srednjih škola iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije i to: 10 ekipa podmlatka i 8 ekipa mladih.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina predstavljale su ekipa podmlatka iz Osnovne škole Gornje Jesenje i ekipa mladih iz Srednje škole Krapina.U kategoriji podmlatka prvo mjesto je zauzela ekipa OŠ Donja Stubica, drugo mjesto osvojila je OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, a treće OŠ Đ. Prejca iz Desinića. Ekipa podmlatka OŠ Gornje Jesenje osvojila je 7. mjesto.

 

U kategoriji mladih prvo mjesto zauzela je Srednja škola Krapina, druga je bila Srednja škola Oroslavje, a treća Srednja škola Čakovec.

 

Na 24. Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u Zagrebu 13. svibnja 2023. god. sudjelovati će ekipe OŠ Donja Stubica i Srednje škole Krapina.

 

Upućujemo čestitke i zahvalu svim ekipama na trudu i zalaganju, mentorima, volonterima Hrvatskog crvenog križa i svima koji su sudjelovali u pripremi i provedbi natjecanja.