U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 407 doza krvi u četvrtom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 469 dobrovoljnih davatelja krvi, a 62 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

U četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 305 doza, u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 42 doze krvi i u akciji u Srednjoj školi Krapina 60 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 15 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Bajcer Ivan, Bezak Sanja, Bočkaj Martin, Presečki Valentino, Krklec Karla, Lazar Tomislav, Šimunić Petra, Merkaš Margareta, Poslončec Erik, Pecigus Antonio, Kranjec Nikolina, Štrok Lorena, Veček Eva, Golub Željka i Kovačićek Valentino.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom u ovom posljednjom ciklusu darivanja krvi u ovoj godini.

Zahvaljujemo Restoranu „Zagorka“ Đurmanec i Srednjoj školi Krapina što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su se nesebično odazvali na ovogodišnje akcije te ih pozivamo na novi ciklus darivanja krvi koji se planira održati u siječnju 2024. godine