U sklopu rada skladišta, GDCK Krapina otvorilo je „Socijalnu samoposlugu“, gdje  socijalno najugroženije osobe jednom mjesečno mogu  dobiti paket sa živežnim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Projekt se provodi na području grada Krapine, te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

 

socijalna_djelatnost_1

 

Provodi kontinuirano prikupljanje i raspodjelu nove i rabljene odjeće, obuće, hrane i higijenskih potrepština, medicinskih kreveta, invalidskih kolica i drugih pomagala svakodnevno do 7.00 do 15.00 sati.

socijalna_djelatnost_2  socijalna_djelatnost_6

U većim trgovinama u Krapini postavljene su vidno označene košare Gradskog društva Crvenog križa Krapina, u koje kupci nakon prolaska blagajne mogu iz svoje košare staviti neku namirnicu za socijalno ugrožene osobe. Živežne namirnice i higijenske potrepštine prikupljaju se i preko djelatnika na Javnim radovima koji svakodnevno stoje ispred neke od trgovina i kupcima dijele motivacijske letke za doniranje

socijalna_djelatnost_3

socijalna_djelatnost_4

Socijalna samoposluga se  nalazi u Centralnom skladištu Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Matije Gupca 11 (atomsko sklonište), a otvorena je svaki četvrtak od 12.00 do 14.00 sati. Kriterije za korisnike Socijalne samoposluge utvrdili su Grad Krapina i Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Krapina koje za svakog korisnika izdaje potvrdu, a ovim vidom pomoći u proteklom razdoblju bilo je obuhvaćeno 40-60 socijalno najugroženijih osoba.